Skip to main content
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen door eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Bestellen

Wisselen

Ophalen

Is het tijd voor nieuwe dakpannen? Heb je een nieuwe keuken op de planning staan? Of wil je toch liever een nieuwe badkamer? Wat het ook is, voordat je iets nieuws kan plaatsen, zal er eerst flink gesloopt moeten worden in en rondom je huis. Het gevolg hiervan is dat je te maken zult krijgen met een grote berg aan puinafval, ongeacht je zelf met het sloopwerk aan de gang gaat of dat je het zult uitbesteden. Om van dit puin af te komen, is een puincontainer bestellen dan ook noodzakelijk en daar zijn wij als afvalverwerkingsbedrijf ontzettend blij mee. Het puin van jouw huis is namelijk dusdanig goed te recyclen dat het weer omgezet kan worden in materiaal voor de bouw van huizen en de aanleg van nieuwe wegen.

Het scheiden van afval bij een puinbak bestellen

Alvorens je start met een puinbak bestellen, zul je eerst moeten checken of hetgeen wat jij graag wilt afvoeren wel onder de noemer puinafval valt. Dit geldt namelijk alleen voor grove brokstukken zoals stenen, bakstenen, metselpuin, grindtegels en dakpannen. Wanneer je ook ander afval hebt dan het soort brokstukken in dit rijtje, zul je hiervoor een andere container moeten bestellen.

Wanneer je jouw afval niet zelf wilt scheiden, kies je voor een grofvuil container waarbij de afvalverwerker het scheiden van de soorten afval op zich zal nemen. Het scheiden van afval is namelijk zeer belangrijk gezien iedere soort afval zijn eigen unieke verwerkingsproces vereist in het recyclen van afval. De puincontainer heeft daarom dan ook een lagere prijs dan de grofvuilcontainer, gezien het afval in de puincontainer niet meer gescheiden hoeft te worden. Let er echter wel op dat je dan alleen schoon puin in de puinbak stort, dat wil zeggen puin zonder verontreiniging zoals puin wat verpakt is in puinzakken of iets dergelijks. In dit geval kun je namelijk een naheffing krijgen.

Wat gebeurt er met het puinafval uit jouw puinbak?

Wanneer jouw container met puinafval is opgehaald, gaat deze allereerst langs de sorteerhal indien het afval nog niet gescheiden is. Wanneer dit reeds gescheiden is, wordt deze stap overgeslagen. Vervolgens wordt het afval, in het geval van puin, naar de puinbreker gebracht. Wanneer er voldoende puin aanwezig, zal deze starten met het vermalen van het puin totdat er puingranulaat over blijft. Dit puingranulaat kan worden opgeslagen tot het benodigd is, of direct ingezet worden voor de bouw van nieuwe huizen en/of het aanleggen van fundering of nieuwe wegen. Op deze manier kan er met het verzamelen en verwerken van afval, bijgedragen worden aan het creëren van een circulaire economie. Deze draait om het hergebruiken van materialen of producten en draagt bij aan de milieudoelstellingen die de overheid voor 2050 heeft opgesteld.

De verschillende soorten puinbakken

Bij een puinbak bestellen, heb je de keuze uit diverse soorten puincontainers. Er zijn namelijk twee verschillende formaten, waarmee je met een puinbak bestellen kunt gaan voor zowel een puinbak van 3 m2 als een puinbak van 6m2. Hierbij zul je er rekening mee moeten houden dat het puin maximaal 20 cm boven de rand van de puinbak uit mag uitkomen, anders is de puinbak niet meer te vervoeren. Het is daarom wenselijk om goed na te denken over de hoeveelheid puin die je verwacht en deze schatting vervolgens naar boven af te ronden zodat je niet onverwachts een tweede container moet bijbestellen doordat je geringe ruimte tekort komt. De ervaring leert namelijk dat de hoeveelheid puin bijna altijd hoger uitvalt dan de schatting van de hoeveelheid.

Puinbak bestellen?

Wil je binnenkort een puinbak bestellen? Of heb je vragen over een puinbak bestellen? Bestel dan hier jouw puinbak of neem snel contact met ons op! We helpen je graag!

Is de puinbak toch niet de geschikte container voor jouw klus en ben je op zoek naar een andere container? Bekijk dan snel alle containers!