Skip to main content
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen door eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Bestellen

Wisselen

Ophalen

In Nederland produceren we per persoon in vergelijking met de andere 28 Europese lidstaten erg veel afval: ongeveer 490 kilo per persoon. Ongeveer 40 procent van dit afval bestaat uit bouwafval. Daarvan wordt 38% ook daadwerkelijk gerecycled en hergebruikt. Met dit hoge percentage lopen we ver vooruit op alle andere Europese landen. Dat Nederland de koploper is in recyclen is iets waar we enorm trots op kunnen zijn.

Wat is bouwafval?

Bouwafval is een gemengde afvalstroom die bestaat uit afval dat vrijkomt bij grotere klussen zoals slopen en (ver)bouwen. Wanneer u te maken heeft met veel afvalstromen in kleinere hoeveelheden kunt u het beste een bouwafval container huren. De bouwafval container is een van de weinige containers waarin u gemengd afval kwijt kunt. Een voorbeeld van afval dat geschikt is voor deze afvalcontainer is plastic, kunststof, tegels, zand, papier, hout en metaal. Toch is het niet de bedoeling dat GFT-afval en restafval in deze afvalcontainer terecht komt. Hierdoor raakt de afvalstroom vervuild waardoor het niet meer bruikbaar is.

Als u niet zeker weet of uw afval geschikt is voor deze afvalcontainer kunt u uiteraard onze klantenservice en/of website raadplegen.

Bouwafval recyclen

Het recyclen van onze afvalstromen draagt bij aan een circulaire economie. Oftewel, een economie waarin we zoveel mogelijk afval hergebruiken en zo min mogelijk afval produceren. In Nederland produceren we bovengemiddeld veel afval vergeleken met andere Europese landen. Hierin speelt onze welvaart een grote rol. Het is erg belangrijk om zoveel mogelijk afval te recyclen omdat dit bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Nederland is enorm goed in recyclen. Bijna al het bouwafval wordt gerecycled en hergebruikt voor verschillende doeleinden. Dat meer dan 90% van het bouwafval gerecycled kan worden is te danken aan het Nederlandse afvalmanagement. Doordat we ons afval zoveel mogelijk scheiden is het makkelijker voor de afvalverwerker om ons afval te verwerken.

Hoewel we met z’n allen proberen om ons afval zoveel mogelijk te scheiden is de bouwafval container wel geschikt voor verschillende afvalstoffen. Nadat de afvalcontainer bij u thuis wordt opgehaald gaan sorteerinstallaties aan de slag het afval alsnog zo goed mogelijk te sorteren. Een voorbeeld van recyclebare afvalstoffen zijn metaal, hout, zand, kunststof en papier.

Waar ons bouwafval voor gebruikt kan worden verschilt per afvalstof. Zand wordt gebruikt voor het produceren van de duurzame bouwstof Forenz, metaal wordt omgesmolten om er nieuwe metaalproducten van te maken en hout wordt na sortering in de houtvezel industrie of het wordt ingezet als duurzame energie in het binnen- en buitenland. Er is maar een klein deel van het bouwafval dat niet gerecycled kan worden.

Bouwafval container huren

De ideale manier om grote hoeveelheden afval snel en dichtbij huis af te voeren is door een bouwafval container te huren. De bouwafval container wordt op de door u gewenste locatie en datum geplaatst en ook weer opgehaald. De inhoud van een bouwafval container mag gemengd zijn en deze container is daarom ideaal als u gaat klussen en te maken heeft met meerdere afvalstromen in kleinere hoeveelheden.

U kunt eenvoudig en veilig een bouwafval container huren op onze website. Binnen enkele muisklikken kunt u een bestelling plaatsen waarna deze wordt geleverd op de door u gekozen datum, tijd en locatie. Bent u opzoek naar een andere afvalcontainer? Wij bieden afvalcontainers aan voor verschillende afvalstromen.

Wilt u meteen een container huren? Bekijk dan onze site voor de mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.