Skip to main content
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen door eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Bestellen

Wisselen

Ophalen

Puin is een afvalstroom die vooral vrijkomt tijdens sloop- en verbouwwerkzaamheden. Veel mensen denken dat puin weinig potentie heeft voor het recyclingproces. Echter, niets is minder waar. Puin is namelijk een hele gewilde afvalstof. In dit blog lees je meer over de afvalstof ‘puin’ en een puincontainer huren.

Waarom een puincontainer huren belangrijk is als u gaat klussen

Als u gaat klussen is het belangrijk om in een veilige werkomgeving te werken. Niet alleen voor uzelf, ook voor uw mede-klussers. Een groot deel van alle ongelukken die gebeuren tijdens het klussen wordt veroorzaakt door afval. Een aantal voorbeelden; struikelen over afval en afval dat op uw hoofd terecht komt. De gevaren die slopen en verbouwen met zich meenemen wilt u uiteraard minimaliseren. Door een puincontainer te huren zorgt u ervoor dat u gemakkelijk en snel uw afval kwijt kunt waardoor u een veilige werkomgeving creëert.

Wanneer kunt u een puincontainer huren?

U kunt een puinafval container huren wanneer u gaat slopen of verbouwen en daar veel puinafval bij vrij komt. Afvalstoffen die geschikt zijn voor de puincontainer zijn bakstenen, dakpannen, muur- en vloertegels, beton, gips en zand. Afvalstoffen die niet geschikt zijn voor de puincontainer zijn bijvoorbeeld gasbeton, dakgrind, glas- en steenwol, asbesthoudende materialen en andere materialen die niet gemaakt zijn van steen. Gaat u een puincontainer huren maar weet u niet zeker of uw afval geschikt is voor deze container? Neem dan contact met ons op zodat wij u zo goed mogelijk kunnen adviseren.

Als u de afvalcontainer laat plaatsen op uw eigen terrein heeft u doorgaans geen vergunning nodig. Gaat u een puinafval container huren en laat u deze niet plaatsen op uw eigen terrein? Neem dan contact op met uw gemeente. Zij kunnen u het beste vertellen of het aanvragen van een vergunning nodig is.

Waarom een puincontainer huren belangrijk is voor het milieu

Er zijn veel verschillende afvalcontainers die u kunt huren. Zodra u gaat verbouwen komt er veel puinafval vrij. Het is dan voor de hand liggend dat u een puincontainer gaat huren. Naast het feit dat een puincontainer huren ervoor zorgt dat u gemakkelijk uw afval kwijt kunt heeft het huren van een afvalcontainer ook een andere voordeel. Het huren van een puincontainer bij u op locatie zorgt ervoor dat u snel en gemakkelijk van uw afval af bent en daarnaast helpt u het milieu door het mogelijk te maken om grondstoffen vaker (opnieuw) te gebruiken.

Één belangrijk voordeel is natuurlijk het voordeel voor het milieu dat afvalinzameling met zich meebrengt. Hoe meer mensen een afvalcontainer huren, hoe meer afval er gescheiden ingezameld kan worden en hoe meer grondstoffen we kunnen hergebruiken. Gescheiden afval speelt namelijk een heel belangrijke rol in het recyclingproces. Het hergebruiken van oude grondstoffen zorgt ervoor dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Dit vermindert de Co2-uitstoot. Zuivere afvalstromen (afvalstromen die niet vervuild zijn door andere afvalstoffen) dienen als nieuwe grondstoffen, ook wel secundaire grondstoffen genoemd. De afvalstroom puin kan na controle goed gebruikt worden voor het aanleggen van nieuwe wegen en nieuwe parkeerplaatsen. Ook de bouwindustrie staat te springen om cement gemaakt van gerecycled puinafval. Kortom; het inzamelen van gescheiden puinafval is voordelig voor het milieu.

Wilt u meteen een puinafval container huren?

Bent u enthousiast geworden door de voordelen die een puinafval container huren met zich meebrengt? Dat snappen wij. Binnen enkele muisklikken kunt u via onze website een puincontainer huren in het door u gewenste formaat. Kies zelf een datum en locatie waarop u de afvalcontainer wilt laten bezorgen en u kunt beginnen met klussen. Een puincontainer huren is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een puincontainer huren? Neem dan telefonisch of via de mail contact met ons op. Benieuwd naar de ervaringen van andere? U leest het hier!