Skip to main content
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen door eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Bestellen

Wisselen

Ophalen

Puin bent u liever kwijt dan rijk. Het is dan ook logisch dat u puin afval zo snel mogelijk wilt afvoeren. Het afvoeren van puin afval is niet alleen fijn voor uzelf, maar ook voor het milieu. Gerecycled puin kan namelijk dienen als secundaire grondstof. Hoe puin verwerkt wordt tot grondstof leest u hier.

Welk afval valt onder puinafval?

Onder puin afval valt steenachtig materiaal in de vorm van losse brokken dat vrijkomt tijdens klussen zoals bouwen en slopen. Denk bijvoorbeeld aan steen, natuursteen, bakstenen, betonpuin, metselpuin, puinsteen, klinkers, schoon grind, dakpannen, keramiek en porselein.

Wat kost puin storten?

U hoeft in tegenstelling tot de milieustraat bij ons geen kosten te betalen per kilo afval dat u stort. In onze webshop betaald u vooraf altijd een vaste all-in prijs waardoor u achteraf niet meer voor verrassingen komt te staan. In deze all-in prijs zitten de afvalverwerking, de huurprijs voor vier weken, het transport en eventuele milieutoeslagen al inbegrepen.

Puin afvoeren en puin verwerken

Puinafval kan omgezet worden tot grondstof dat gebruikt wordt in onder andere de wegenbouw. Denk bijvoorbeeld aan fundering van nieuwe wegen en parkeerplaatsen. Het is wel belangrijk dat het puin zoveel mogelijk gescheiden wordt ingeleverd zodat het afval optimaal hergebruikt kan worden wanneer wij puin afvoeren.

Zodra u uw puin hebt ingeleverd wordt het door de afvalverwerker verwerkt tot granulaat, of te wel puin in een poederige korrelvorm waar men in de wegenbouw om staat te springen. Door het hergebruiken van puin zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig en dat betekent dat er dus ook minder co2 wordt uitgestoten.

Direct puin afvoeren

Bent u op zoek naar een zo goedkoop en snel mogelijke manier om uw afval af te voeren? Dan vindt u bij ons de container die bij u past. Het is mogelijk om binnen enkele minuten online een bestelling te plaatsen voor een puincontainer. Bestel direct!