Skip to main content
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen door eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Bestellen

Wisselen

Ophalen

‘’Plogging’’, een vrij nieuw fenomeen maar toch al razend-populair. Het is een ideale bezigheid voor een schonere planeet. Maar wat is nu precies plogging en hoe begint u eraan? Meer over het nieuwe begrip leest u in dit blog.

Wat is plogging?

Plogging, oftewel ‘picking up litter while jogging’’ is een manier van joggen waarbij u tegelijkertijd afval opruimt. Plogging begon als activiteit in Zweden maar breidde zich al snel uit naar andere landen. Door alleen of met een groep ‘’ploggers’’ door uw eigen buurt te joggen met een vuilniszak in uw hand en zoveel mogelijk afval dat u tegenkomt mee te nemen moeten de straten een stuk schoner aanvoelen. Naast het trainen van de hamstrings en de bilspieren helpt u ook nog eens het milieu een handje mee. Met een uurtje ploggen verbrandt u gemiddeld 288 calorieën; met gewoon hardlopen ongeveer 240. Gemiddeld ruimt een plogger per keer 3 tot 5 kilo afval op. Als u met een groep gaat ploggen, is het verstandig om een afvalcontainer te huren waarvan iedereen gebruik kan maken. Daardoor heeft de groep één verzamelpunt en worden meer mensen gestimuleerd om mee te gaan omdat ze zich na het inzamelen van het afval geen zorgen meer hoeven te maken over het afvoeren, transporteren en verwerken van het afval.

Voor wanneer joggen te zwaar is..

Voor wie niet kan of wilt joggen, is er ook nog ‘plandelen’. De wat minder intensieve versie van plogging waarbij u al wandelend de straten vrijmaakt van zwerfafval. Sommige gemeenten stellen ‘plandeluitrusting’ zoals grijpstokken, handschoenen en vuilniszakken met handschoenen beschikbaar om het plandelen en ploggen aan te moedigen. Wilt u niet alleen plandelen? Dan zijn er door heel Nederland verschillende ‘plandelorganisaties’ waarbij u zich kunt aansluiten. Dit maakt het plandelen een stuk makkelijker en gezelliger.

De voordelen van plogging en plandelen

Aan ploggen en plandelen zitten veel voordelen voor zowel mens als milieu:

  1. Plogging is vergelijkbaar met een intervaltraining. Naast het hardlopen wordt er namelijk regelmatig gestopt om afval op te rapen. Ook worden er spieren getraind die u tijdens het normale hardlopen niet traint;
  2. Plandelen is goed voor de gezondheid; dagelijks een stukje lopen verbetert de conditie van uw hart en bloedvaten en is goed voor uw botten;
  3. Naast dat plandelen en plogging goed is voor het milieu, is het ook nog eens heel gezellig om met een groepje te wandelen of hard te lopen.

Kortom; aan ploggen en plandelen zitten alleen maar voordelen. Wat houdt u nog tegen?

Opgeruimd staat netjes

Bent u, net als wij, ook enthousiast geworden over plogging en plandelen? Gaat u dit met een groep doen en wilt u daarvoor een afvalcontainer huren? Bekijk dan eens in onze webshop de afvalcontainers die wij aanbieden. Het enige dat u hoeft te doen is het vullen van de afvalcontainer. Heeft u de container niet meer nodig of is deze vol? Dan halen wij binnen enkele werkdagen de container op en wij zorgen ervoor dat het afval bij een afvalverwerker terecht komt. Samen kunnen we de wereld een stukje schoner maken! Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!