Skip to main content
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen door eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Bestellen

Wisselen

Ophalen

Heeft u een grote tuin en heeft u de motivatie om deze eens goed aan te pakken? Dan heeft u een mooie klus voor de boeg. Soms kan het echter lastig zijn om te bepalen waar u precies moet beginnen bij zo’n veelomvattende taak: het terras, het gazon of toch de bloemen en de planten? Wij hebben de belangrijkste klusjes voor u op een rijtje gezet. En al dat plantafval en zand uit de tuin afvoeren? Daar helpen we u ook graag bij! Wanneer u alle onderstaande punten heeft afgewerkt, weet u zeker dat de tuin weer tiptop in orde is!

Wanneer u tuin onderhouden?

Eigenlijk kunt u het hele jaar door bezig zijn met uw tuin onderhouden. Allereerst is het goed om uw tuin in het voorjaar even een opfrisbeurt te geven, zodat uw tuin er in de zomermaanden mooi bij ligt en u er optimaal van kunt genieten. Echter is het ook belangrijk om in het najaar nog eens de tuin onder handen te nemen zodat deze goed is voorbereid op de koudere wintermaanden.

Het gazon: de belangrijkste trucjes

Maaien of niet maaien, dat is de belangrijkste vraag van menig tuinliefhebber. Doorgaans zou u het gras tussen maart en oktober elke week moeten maaien. Gras periodiek maaien is namelijk belangrijk want dan krijgt het een hogere dichtheid en wordt het stevig.  Een goede en gezonde lengte voor uw gazon is tussen de 3 en 6 centimeter. Wanneer het gras te kort is, verbrandt het gras sneller in zonnige periodes. Heeft het geregend? Laat dan de grasmaaier even staan tot het gras is opgedroogd.

Het terras: zand uit tuin afvoeren en schoonmaken

Heeft u een terras of overkapping? Dan moet deze ook nog opgeknapt worden voordat de zomer begint. Verwijder bijvoorbeeld het onkruid tussen de tegels, ga met een bezem door de tuin en haal de tuinmeubelen weer tevoorschijn. Wanneer u net een terras heeft aangelegd, kunt u het best het zand snel uit de tuin afvoeren zodat u niet meer met onnodige rommel te maken heeft.

Bloemen en planten

Als u veel bloemen en planten in uw tuin heeft, is onderhoud extra belangrijk. Veel bloemen en planten moeten tijdens een warme periode regelmatig water krijgen en in sommige gevallen is het ook goed om af en toe de aarde een beetje op te spitten. Daar staat tegenover dat tuinieren erg rustgevend kan zijn. Op een warme zomerdag is bijvoorbeeld niets fijner dan ’s avonds met een gietertje door uw tuin te lopen en van de bloemenpracht te genieten. Het voldane gevoel wanneer u het vocht in de aarde ziet druppelen en de volgende dag de bloemen er weer als herboren bij staan, is haast onbetaalbaar.

Tuinhuisje of schuur

Uw tuinhuis of opbergschuurtje opruimen kan u net dat beetje extra rust geven waar u naar op zoek was. De spullen staan weliswaar opgeborgen, maar als u weet dat het eigenlijk een rommeltje is, geeft dat toch een minder prettig gevoel. Wij raden u dan ook aan om hier uitgebreid de tijd voor te nemen. U kunt op verschillende manieren orde scheppen in uw tuinhuisje. Het belangrijkste is om de spullen te sorteren. Gereedschap bij het gereedschap, tuinmeubels bij elkaar, enzovoort. Daarnaast heeft u goede tools nodig om de spullen goed op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan een handig opbergrek en een hangsysteem voor de grotere tuingereedschappen zoals een hark, bezem of schep.

Afval makkelijk afvoeren

Wanneer u flink heeft opgeruimd, kunt u te maken krijgen met een hoop afval. Het afvoeren hiervan is ook belangrijk bij het onderhouden van uw tuin. Heeft u hulp nodig bij het afvoeren van zand uit de tuin of het afvoeren van resten zoals tegels en groenafval? Bij Zeeland Afvalcontainers vindt u containers die perfect zijn voor uw klus. Vul eenvoudig het formulier in op onze website of neem bij verdere vragen gewoon contact met ons op, we helpen u graag!