Skip to main content
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen door eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Bestellen

Wisselen

Ophalen

Nederlandse bedrijven zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van al het afval in Nederland. Zo’n 10 tot 15 procent van de totale hoeveelheid afval is huishoudelijk afval en de andere 85 tot 90 procent bestaat uit bedrijfsafval. Bedrijfsafval wordt te vaak onjuist en soms zelfs helemaal niet gescheiden; vaak omdat het niet goed wordt gecommuniceerd met werknemers of omdat er niet de juiste afvalcontainers voor zijn. 80% van de werknemers is dan ook van mening dat het afval thuis beter gescheiden wordt. Nu belandt er nog teveel afval zoals pmd, kunststof, groente-, fruit en tuinafval in de verkeerde afvalcontainer. Hier moet een oplossing voor zijn. En laten wij nou juist deze oplossing bieden door een afvalcontainer huren.

De belangen van afval scheiden

‘’Het scheiden van afval is belangrijk voor het milieu.’’ Dat heeft u wellicht al vaker gehoord. Maar wat is nu de samenhang tussen ons afval en het milieu? Eigenlijk is het best logisch. Hoe meer en beter ons afval gescheiden wordt, hoe makkelijker het is voor de afvalverwerker om het afval te verwerken en te recyclen. Door ons afval te recyclen hoeven er minder nieuwe grondstoffen geproduceerd te worden en dat betekent dat er minder co2 uitgestoten wordt.

Gebrek aan motivatie? Zeker niet. Gebrek aan informatie? Dat wel.

Hoewel bedrijfsafval nog niet behoort tot de best gescheiden afvalstromen blijkt uit verschillende onderzoeken dat dit niet aan de motivatie van de werknemers ligt. Zowel bedrijven als hun werknemers geven aan dat zij wel degelijk bereid zijn om afval beter te scheiden en dat zij daar ook de belangen van inzien. Ongeveer 70% van de Nederlandse bedrijven vindt duurzaamheid dan ook belangrijk. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat er wel meer aandacht besteed mag worden aan het verlenen van informatie rondom afvalscheiding op de werkvloer. Zo communiceert bijvoorbeeld maar één op de vijf werkgevers hun richtlijnen over het scheiden van afval.

De oplossing

Veel werkgevers en werknemers weten niet hoe zij hun afval kunnen scheiden. Vaak worden allerlei soorten afval bij het restafval gegooid, denk bijvoorbeeld aan PMD- maar ook gft- afval. Dit is natuurlijk zonde, want hoe meer afval in de verkeerde afvalstroom terecht komt, hoe moeilijker het wordt om het afval te verwerken. Toch begrijpen we dat het runnen van een bedrijf al een hele klus is en dat u misschien niet genoeg tijd heeft om zelf het afvalmanagement te verzorgen. Wij helpen u hier graag bij en zorgen ervoor dat de afvalcontainers snel, gemakkelijk en probleemloos bij uw bedrijf geleverd en opgehaald worden. Kies daarom voor een afvalcontainer huren.

Hoe werkt een afvalcontainer huren?

Het enige dat u hoeft te doen is in onze webshop kiezen welke afvalcontainer(s) u wilt huren. U kiest zelf de datum en locatie en wij verzorgen het transport. Zodra de container vol is, u deze niet meer gebruikt of om wilt laten wisselen voor een lege afvalcontainer kunt u gebruik maken van onze ophaalservice. Nadat wij uw afval hebben opgehaald zorgen wij ervoor dat uw afval zo optimaal mogelijk wordt gebruikt als secundaire grondstof. Je kunt hier direct een afvalcontainer huren.