Skip to main content
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen door eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Bestellen

Wisselen

Ophalen

1. De afmeting

Dakkapellen zijn er in standaard formaten, maar dat betekent nog niet dat deze ook geschikt zijn voor uw dak. De dakkapel moet uiteraard wel bij uw wensen en doelen passen. Wilt u een dakkapel laten plaatsen omdat u meer licht en lucht wilt op zolder? Dan heeft u niet hetzelfde formaat nodig als wanneer u een dakkapel plaatst om meer leefruimte op zolder te creëren. Ga dus van te voren na welke afmeting u nodig hebt.

2. Een vergunning aanvragen

In de meeste gevallen hebt u een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel. Regel dit dus bij uw gemeente voordat u daadwerkelijk een dakkapel koopt. Houd er wel rekening mee dat sommige aanvragen pas na enkele weken worden behandeld.

3. Verschillende materialen

Er zijn veel verschillende materialen waarvan een dakkapel gemaakt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan hout en kunststof. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor kunststoffen dakkapellen omdat deze onderhouds- en milieuvriendelijker zijn. Er bestaan ook dakkapellen gemaakt van polyester, zinc, aluminium en koper. Weet u niet welk materiaal het beste bij u past? Laat u dan goed informeren.

4. De duur

Hoe lang het plaatsen van een afvalcontainer duurt verschilt per bedrijf. Het plaatsen van een dakkapel duurt vaak niet langer dan een dag, maar het afwerken ervan kan soms wel iets langer duren. Gemiddeld bent u zo’n 3 tot vier dagen bezig met het laten plaatsen van een dakkapel.

5. De aanbieder

Er zijn veel verschillende aanbieders voor dakkapellen. Hoewel mensen snel geneigd zijn om met de goedkoopste aanbieder in zee te gaan, is het bij het kiezen van een dakkapel erg belangrijk om naast de prijs ook naar de kwaliteit te kijken. Vraag bijvoorbeeld naar de voorwaarden en lees ervaringen van klanten die u voorgingen.

6. Afval

Bij klussen komt afval vrij, zo ook bij het plaatsen van een dakkapel. Zorg er dus voor dat u een oplossing hebt voor het weggooien van al het afval. Kies bijvoorbeeld voor een afvalcontainer. Een makkelijke en goedkope manier om van uw afval af te komen.

Wilt u alvast een afvalcontainer huren? Klik dan hier om het assortiment te bekijken.